Bushcraftkurs

Bushcraftkurs

 

Kurs i ”Bushcraft” eller et enklere friluftsliv om du vil, der du lærer å greie deg og trives med mindre utstyr.

 

Kursholder tenker sikkerhet, og vi vil oppfriske dine førstehjelpskunnskaper, vi vil gjennomgå sikker bruk av verktøy som kniv, øks og sag. Vi vil ha fokus på brannfare og du vil få erfaring med å lage en sikker bålplass.

 

  • Du lager det meste av det du trenger, du vil også lære å lage ditt egen krypinn som du kan prøve å overnatte i under kontrollerte forhold. Du skal få lære å lage snøre og tau av forskjellige naturlige planter, samt beholdere og andre nyttige redskaper.

 

  • Du vil lære å fyre opp bål på forskjellige måter, også historiske måter som med flint og stål, samt en enda eldre metode, nemlig ved hjelp av friksjon. Vi vil under dette kurset prøve buedrill, og du skal lage ditt eget sett som du skal bruke til å lage ild.

 

  • Vi vil sammen tilberede måltidene våre over åpen ild. Her vil vi se på forskjellige måter å tilberede både kjøtt, fisk og bake brød. Vi vil også se på lokale spiselige vekster som vi smaker på. Vi vil se på vannkilder og hvordan vi kan gjøre vann trygt å drikke.

 

Dette er hovedtemaene av det vi vil gå igjennom, ting som hygiene, toalett, knuter, nødbivuakk, spikking, naturlig navigasjon og planter som kan nyttes som erstatning for medisiner, er noen andre ting som vil krydre kurset underveis. Hver deltaker vil motta noe kursmateriell som tennstål, myggnett, hefter med mer, Samt et kursbevis etter gjennomført kurs. Mat er inkludert.

 

Kursets går over 3 dager, fra fredag kveld til søndag ettermiddag. Kurset holdes på norsk og/eller Engelsk, avhengig av deltakerne.


Pris pr. deltaker 2750 Kr

For å sikre din plass på kurset, meld deg på her.

For spørsmål eller andre ting om kurset, kan du kontakte oss via epost

© Copyright. All Rights Reserved.