Grunnleggende vinterkurs

Grunnleggende vinterkurs

Kommer i mars 2021!

 

Lær det grunnleggende om hva som skal til for å mestre turer under nordiske vinterforhold


Bli med på en fantastisk 6-dagers opplevelse i den norske vintervillmarken. Odd Hjelen vil guide deg gjennom uken og dele sin verdifulle erfaring som overlevelsesinstruktør. Odd har i mange år trent både sivilt og internasjonalt militært personell i å takle utfordringene i det den nordiske naturen, både sommer og vinter.

Kurset dekker de grunnleggende ferdighetene som trengs for å mestre turer under vinterforhold. Vi fokuserer på å lære deg førstehjelp, skiteknikker, bekledning, forebygge og behandle hypotermi, og det å gjennomføre nødvendig planlegging. Vi dekker temaer som orientering, skimarsj, vintertelting, snøbivuakk, bål om vinteren, samt bushcraft- og overlevelsesteknikker for å øke din evne til å overleve i vintermiljø.


På dette kurset vil du få skjerpet friluftskunnskapene dine og lære om praktiske og nyttige ferdigheter som vil gi deg et godt grunnlag for turer og ekspedisjoner under vinterforhold.


Du vil møte opp på kursstedet på en søndag ettermiddag. Vi starter allerde da med den første teorien. Etter en god natts søvn innendørs vil vi tilbringe mesteparten av mandagen på nødvendig praktisk trening. Dette inkluderer tilpassing og prøving av ski, pulk, telt, multifuelovner og mye mer. Deretter vil vi pakke og gjøre oss klare til avreise morgenen etter.

På tirsdag skal vi ut i fjellet og gå på ski fra base til base i vakre omgivelser, og tilbringe natten i forskjellige typer bivuakker. Vi vil tilbringe 4 dager og 3 netter i fjellet før vi drar tilbake til en dusj og en hyggelig middag på fredag ​​kveld. Du kan tilbringe natten innendørs etter middagen og reise hjem uthvilt på lørdag morgenen etter frokost. 


Ingen tidligere ski- eller vintererfaring er nødvendig, men det vil være en fordel å ha litt grunnleggende skierfaring. Din fysiske form bør være på et nivå der du kan gå 10 km 3-4 dager på rad, noe de fleste vil kunne gjøre.


Kursdato: kommer snart!

Kursavgift: 7995NOK ca. 660GBP / 730Euro

Depositum er 20% av kursavgiften som innbetales etter påmeldingKursavgiften inkluderer:

Transport til og fra lokal jernbanestasjon
Innkvartering innendørs og utendørs hele uken
3 måltider pr dag alle dager, på kurstedet og i felt
Leie av kvalitetsutstyr som fjellski, pulk, telt, liggeunderlag, etc.
Transport til og fra treningsområde i fjellet
Kursmiddag med drikke
Kursbevis

Kursmateriell
Vennskap for livet


På grunn av mengden utstyr som kreves for alle deltakere, må vi begrense antall deltagere til 6 personer. Samtidig kan vi ikke kjøre dette kurset med mindre enn 4 deltakere.


En liste over nødvendige og anbefalte klær og utstyr vil bli sendt ut, sammen med en reisebeskrivelse etter betaling.


Hva du trenger å ta med:

Personlige klær til å være ute inkludert ullundertøy, toalettsaker og en sovepose som passer for vinterforhold. Det er det eneste!

For spørsmål om kurset, kan du sende en epost

© Copyright. All Rights Reserved.