Bushcraftkurs

Bushcraftkurs

 

Kurs i ”Bushcraft” eller et enklere friluftsliv om du vil, der du lærer å greie deg og trives med mindre utstyr.

 

Kursholder tenker sikkerhet, og vi vil oppfriske dine førstehjelpskunnskaper, vi vil gjennomgå sikker bruk av verktøy som kniv, øks og sag. Vi vil ha fokus på brannfare og du vil få erfaring med å lage en sikker bålplass.

 

  • Du vil lære å lage ting du trenger fremfor å ta med, du skal få lære å lage snøre og tau av forskjellige naturlige planter, samt beholdere og andre nyttige redskaper.


  • Du vil få erfaring med tarps og ulike oppsett som kan erstatte telt, nødbivuakk med mer

 

  • Du vil lære å fyre opp bål på forskjellige måter, også historiske måter som med flint og stål, samt en enda eldre metode, nemlig ved hjelp av friksjon. Vi vil under dette kurset prøve buedrill, og du skal lage ditt eget sett som du skal bruke til å lage ild.

 

  • Vi vil sammen tilberede måltidene våre over åpen ild. Her vil vi se på forskjellige måter å tilberede både mat. Vi vil også se på lokale spiselige vekster som vi smaker på. Vi vil se på vannkilder og hvordan vi kan gjøre vann trygt å drikke.

 

Dette er hovedtemaene av det vi vil gå igjennom, ting som hygiene, toalett, knuter, nødbivuakk, spikking, naturlig navigasjon og planter som kan nyttes som erstatning for medisiner, er noen andre ting som vil krydre kurset underveis. Hver deltaker vil motta noe kursmateriell som tennstål, myggnett, hefter med mer. Etter gjennomført kurs vil du motta et kursbevis.

 

Kursets går normalt over 3 dager, fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Kurset holdes på norsk og/eller Engelsk, avhengig av deltakerne. Vi har også er 4 dagers kurs, dette kurset har mer fokus på forskjellige crafts eller ferdigheter (tema) som kurvfletting, overlevelse, fiske med mer. Tema for kursene vil bli opplyst om i forkant.


Vi har alt av utstyr for gjennomføring av kurset til utlån. Det du trenger selv er klær, sko og sovepose for å være ute i 3-4 dager i den aktuelle årstiden, og tørrmat til evnt frokost og lunsj. Middag laget over bålet serverer vi. Du bør også medbringe personlige ting som toalettsaker og klesskift. Om du foretrekker telt eller hengekøye kan du låne dette av oss eller ta med eget. Om du har noe eget utstyr du vil ønsker å bruke som feks egen kniv, øks, sag, telt, hengekøye etc, så kan du medbringe dette også. Men vi legger opp til at du skal slippe å kjøpe inn det du mangler eller reise med veldig mye bagasje.


Pris pr. deltaker 2950 Kr for 3-dagers kurset, og 3700,-for 4-dagers kurset.

(Varme måltider er inkludert)

For å sikre din plass på kurset, meld deg på her.

For spørsmål eller andre ting om kurset, kan du kontakte oss via epost