Ildkurs

Ildkurs

 

Ildkurset er et kurs som tar for seg typiske bushcraft- og primitive metoder for opptenning. Kurset omfatter også ulike typer bål for forskjellige situasjoner og værforhold.


Kurset varer 5-6 timer og er utendørs. Du må derfor kle deg etter forholdene og medbringe mat. Det er her selvfølgelig mulig å lage noe mat over ilden. Kaffe, te, vann med mere er tilgjengelig hele dagen. Kursholder tenker sikkerhet, og vi har derfor trente instruktører på førstehjelp og vi vil gjennomgå sikker bruk av verktøy som kniv, øks og sag. Vi vil ha fokus på brannfare og du vil få erfaring med å lage en sikker bålplass.

 

  • Vi starter med tennstålet, her vil du få kunnskap og ferdigheter som gjør deg i stand til å tenne opp med ulike materialer selv under ugunstige forhold. Tennstålet har den fordelen at det ikke påvirkes av fuktighet eller kulde, og er dermed en pålitelig og trofast følgesvenn når en kan å bruke det riktig. Alle deltakere får et tennstål som del av kursavgiften.


  • Vi ser også på tennmidler som ble benyttet før fyrstikkene kom for 200 år siden, en historisk og morsom ferdighet å kunne. 


  • Mye av kurset går med på øving med friksjonsild, her er det hovedsaklig buedrill som er egnet i Norden, og vi har derfor mest fokus på denne metoden. Dette er en populær metode innenfor Bushcraft verden over.


Pris pr. deltaker 499 Kr 

For å sikre din plass på kurset, meld deg på her.

For spørsmål eller andre ting om kurset, kan du kontakte oss via epost